Spring naar de inhoud
Home » Is een lamellendak waterdicht?

Is een lamellendak waterdicht?

  lamellendak waterdicht

  Heel wat mensen zien de voordelen van een terrasoverkapping met lamellendak in. Toch maken ze zich nog vaak zorgen over de levensduur en over de vraag of een lamellendak waterdicht genoeg is.

  Een lamellendak? Yes please!

  Je houdt van het feit dat je met een lamellendak de keuze hebt tussen open en dicht? Dat is inderdaad een belangrijk voordeel! Zowel voor de lichtinval maar ook voor het afvoeren van overtollige warmte wanneer je de zijkanten van je terrasoverkapping hebt afgewerkt met glazen schuifwanden.

  Maar… is dat wel waterdicht?

  Er is echter nog één puntje waardoor je twijfelt… Is zo’n lammellendak wel waterdicht? Er zijn immers heel wat kieren en spleten. Komt daar geen regen door? En gaat dat op termijn niet lekken?

  Waterdichte afwerking

  We kunnen je geruststellen. Een lamellendak is volledig waterdicht. Daar komt geen druppel door. Tenminste, als de lamellen gesloten zijn. 😉

  Mocht je toch druppels zien, dan is dat condensatie. Vooral in een terrasoverkapping waarbij de zijkanten zijn dichtgemaakt kan de vochtige lucht niet weg. En dan kan er ’s ochtends al eens wat condens tegen de ramen en de lamellen hangen. Even ramen of lamellen open en de druppels zijn zo weer weg.

  Afwatering

  Een andere belangrijk punt om je bewust van de te zijn is dat een lamellendak altijd een zeker afwateringsgraad heeft. Dat zorgt ervoor dat er nooit plassen blijven staan op het dak. Als het regent loopt het water naar het laagste punt waar het wordt opgevangen in een dakgoot.

  Vraag informatie op bij vaklui

  Je kan me natuurlijk op mijn woord geloven over het feit of een lamellendak waterdicht is. Maar, misschien moet je gewoon eens vrijblijvend informatie en referenties opvragen bij enkele vaklui.

  Je kan via deze link makkelijk in één beweging meerdere aanbieders van lamellendaken in jouw regio aanschrijven. Je ontvangt dan meerdere offertes voor je lamellendak en info die je naast elkaar kan leggen.

  Volledig gratis en vrijblijvend.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *