Spring naar de inhoud
Home » Lamellendak prijs en aandachtspunten

Lamellendak prijs en aandachtspunten

  Terrasoverkapping lamellen

  Je bent op zoek naar info over een terrasoverkapping met een lamellendak in aluminium? De prijs is dan vaak een van de belangrijkste zaken waar je aandacht naar uitgaat. Volg even mee wat de mogelijkheden zijn en zie dat je goed prijzen vergelijkt.

  Waarom een terrasoverkapping?

  Laten we eerst eens even inzoomen op de vraag waarom je een terrasoverkapping zou overwegen. Er zijn namelijke wel wat situaties op te sommen waarbij een overkapping het (buiten)leven een pak aangenamer maakt. 

  Verkoeling op hete dagen

  Op de heetste dagen van de zomer wordt het soms ondraaglijk warm op het terras. Zeker wanneer je terras aan de zuidkant van je woning ligt moet je soms schuilen onder een parasol, of zelfs als dat niet helpt, even naar binnen gaan om de koelte op te zoeken.

  Een terrasoverkapping met een niet lichtdoorlatend dak (of met screens in het geval van een glazen dak) kan dan een makkelijke en gebruiksvriendelijke oplossing zijn. Rustig blijven genieten van je terras zonder dat je in de weer moet met parasols.

  Droog, ook als het regent

  Hitte kan dus zeker een probleem zijn op het terras. We wonen echter in een land waar de regen ook weleens roet in het eten komt gooien. Ken je dat? Je zit met vrienden of familie gezellig te tafelen op het terras. Bij de eerste paar druppels denk je nog “dat waait wel over”. Maar, als snel worden de druppels dikker en talrijker. In allerijl moet je de tafel ontruimen en met je hele hebben en houwen naar binnen vluchten. Oh ja, en die tuinstoelkussens moeten ook nog binnen!

  Niet erg leuk dus.

  Wanneer je terras is voorzien van een overkapping blijft je rustig verder genieten en snuif je gewoon de geur van vers gevallen regen op. Niets aan de hand!

  Het terras is niet alleen voor de zomer

  Wanneer je een terras zonder overkapping hebt, zal je niet zo snel buiten gaan zitten in november. Met een overkapping is dat prima te doen. Je zit uit de wind en je kan eventueel de kilte verdrijven met een terrasverwarmer of een terrashaard.

  Met een overkapping is het het hele jaar door terrasseizoen!

  Je huis blijft schoner

  Een praktisch voordeel dat we zelf aan den lijven ondervinden: het huis blijft schoner, ook wanneer er feestjes zijn.

  Komen er bij jou ook wel eens wat kinderen over de vloer tijdens feestjes? Die lopen natuurlijk graag in en uit de tuin. En dat is fantastisch, want ze amuseren zich rot. Het gevolg is wel dat de vloer van je woonkamer er al snel als een zandpad uitziet.

  Met een terrasoverkapping hoeft er niet meteen iemand in huis te zijn. Alleen jij om de hapjes of drankjes aan te vullen, of wanneer er iemand naar het toilet moet.

  Na het feestje hoef je enkel je terras op te ruimen en schoon te vegen. En je kan moe maar voldaan op de bank gaan zitten in een propere woonkamer.

  Voordelen lamellendak tegenover vast dak

  Voor het dak van je terrasoverkapping kan je kiezen tussen glas, pvc, hout, dakpannen, … De keuze hangt voor een groot stuk af van de stijl van je woning, maar ook van wat je met je terrasoverkapping wil doen. Vaak is dat schaduw in de zomer, beschutting tegen regen in de tussenseizoenen, en dat allemaal terwijl er toch nog voldoende licht binnenkomt in de winter.

  In dat geval is een lamellendak in aluminium de beste keuze.

  • beschutting tegen zon
  • beschutting tegen regen
  • voldoende licht in de winter (wanneer je de lamellen open zet)
  • wanneer de wanden afgewerkt zijn met een glazen schuifwand, kan je bij overtollige warmte laten ontsnappen door de lamellen een klein stukje open te zetten.

  Mogelijkheden

  Afstandbediening

  De meeste lamellendaken zijn voorzien van een elektrische bediening. Je opent of sluit de lamellen met een afstandbediening.

  Regensensor

  In sommige gevallen kan je ervoor kiezen om een regensensor te voorzien. Dit heeft als voordeel dat de lamellen automatisch sluiten wanneer het begint te regen. Dat is uiteraard ook zeer handig wanneer je niet thuis bent.

  Wijzelf hebben niet voor een regensensor gekozen, omdat we de lamellen standaard dicht laten. Enkel in de winter zetten we ze open om meer licht in huis te krijgen. We willen dan niet dat bij elke regendruppel de lamellen dicht gaan en het donker wordt in huis. We zorgen er tijdens de wintermaanden gewoon voor dat er geen spullen op het terras liggen die niet nat mogen worden. En als het echt hard regent, doen we de lamellen gewoon manueel dicht met de afstandbediening.

  Mocht je je trouwens afvragen of zo’n lamellendak waterdicht is: ja, dat is het!

  Verlichting

  Bij bepaalde fabrikanten van lamellendaken kan je in één of meerdere lamellen led-verlichting laten voorzien.

  Lamellendak prijs en waar die van afhangt

  Wanneer je op het internet de prijs van een lamellendak opzoekt, komt je de meest uiteenlopende bedragen tegen. Van 5.000 euro tot 30.000 euro.

  En ze kloppen allemaal.

  Lamellendak prijs wordt bepaald door verschillende factoren:

  • de kwaliteit van de profielen
  • de afwerking
  • eventuele extra’s (regensensor, verlichting, …)
  • koop je een kant en klaar pakket of ga je in zee met een aannemer

  Offertes lammelendak vergelijken

  Omdat het quasi onmogelijk is om er een duidelijke prijs op te plakken, vraag je best vrijblijvend informatie en prijzen op. Vergelijken is de boodschap!

  Je kan via deze link makkelijk in één beweging meerdere aanbieders van lamellendaken in jouw regio aanschrijven. Je ontvangt dan meerdere offertes en info die je naast elkaar kan leggen.

  Volledig gratis en vrijblijvend.

  Doen! Succes!

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *