Spring naar de inhoud
Home » Wespen verjagen zonder gestoken te worden

Wespen verjagen zonder gestoken te worden

  wespen verjagen

  Wespen kunnen in de zomermaanden een echte plaag zijn. Ze zijn vaak op menig barbecue of ander namiddagje buiten een flinke domper op de feestvreugde. We weten allemaal dat we niet wild met onze armen moeten slaan om ze weg te jagen, maar vaak is het gewoon een reflex. Een pijnlijke wespensteek willen we immers te allen tijde vermijden. Wespen verjagen buiten in je tuin of op je terras doe je beter op een andere manier. We zetten er enkele voor je op een rijtje. (inleiding)

  Wespen verjagen doe je zo

  Wespen hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen. Ze kunnen voedsel al van ver ruiken. Dat maakt dat ze makkelijk al dat lekkers op jouw terrastafel vinden. Het betekent echter ook dat ze gevoelig zijn voor geurtjes waar ze niet zo van houden. Wespen verjagen zal je dus voornamelijk doen door het verspreiden van geuren.

  Wespen verjagen ammoniak

  Ammoniak is een geur waar wespen absoluut niet van houden. Doe wat ammoniak in een schaaltje of een potje en verdun het met water. Zet het op de plaats waar je de wespen wil weghouden. Werkt zeer effectief! Helaas is ammoniak voor mensen ook niet meteen een aangename geur.

  Munt

  Munt is een geur die we als mens doorgaans als zeer lekker en fris ervaren. Wespen zijn er echter geen grote fan van. Integendeel. Als ze munt ruiken, maken ze zich meestal snel uit de voeten. Uit eigen ondervinding werken geplette muntblaadjes helaas niet zo goed. Wat het wel goed doet is muntspray. Je verdunt wat essentiële muntolie in water en spuit die met de plantenspuit op de tafel, op jezelf… Eigenlijk kan je het spuiten op alles waar je wespen uit de buurt wil houden.

  Azijn

  Azijn verspreidt een zeer zure geur. Wespen en zuur gaan niet goed samen. Plekken waar het zuur ruikt, zullen ze dan ook mijden. Daarnaast zal het zuur in de azijn wespen niet alleen verjagen, maar het zal ook andere geuren maskeren. Namelijk die van het lekkere eten of die heerlijke cocktail op jouw tafel.

  Komkommer

  Hou jij ook zo van heerlijk frisse komkommer? Wij ook! Wespen echter niet. Enkele schijfjes komkommer op een bordje kunnen mogelijk al voldoende zijn om wespen op een afstand te houden. Zorg er wel voor dat je de komkommer verwijdert voor hij begint te rotten. Want rotte komkommer is dan weer een lekkernij voor allerhande andere vervelende beestjes, zoals bijvoorbeeld vliegen.

  Citroengras + geranium + kruidnagel

  Nog eentje van essentiële oliën: citroengrasolie, geraniumolie, kruidnagelolie.

  Je kan ook een volledige set kopen met oliën om insecten te bestrijden.

  Niet goedkoop maar wel zéér effectief!

  Koper

  Je hebt het wellicht ook al geroken, koperen muntjes geven een specifieke geur af. Redelijk neutraal voor onze mensenneus. Wespen hebben er echter een hekel aan. Zet een schaaltje koperen muntjes op tafel en je zal zien dat wespen in een grote boog rond de tafel vliegen. Het effect wordt nog versterkt als je het schoteltje in de zon zet.

  Sierplanten tegen wespen

  Er zijn ook enkele planten die je kan zetten om wespen weg te houden:

  • lavendel
  • tomatenplant
  • muntplant
  • alsem

  Wespenval maken

  In plaats van wespen weg te jagen kan je ook een andere tactiek volgen. Je kan bijvoorbeeld net wespen lokken naar een plaats die jij wil, zodat ze weg blijven van jouw terras en je eettafel. Je kan een wespenvanger kopen, of je kan zelf een wespenval maken.

  Wespennest

  Kruipen er wespen uit een gaatje in de grond? Wespen in de grond wijzen op een ondergronds wespennest. Andere plaatsen waar wespen nesten maken zijn: dakranden, vogelhuisjes, zolders, spoumuren… Als de nest zich in de buurt van je woning, je terras, zandbak… bevindt, wil je wellicht het probleem bij de wortel aanpakken. Dan is een wespen verdelger inschakelen de enige verstandige keuze. Sommigen gieten kokend water in het gaatje of nemen hun toevlucht tot andere manieren. Helaas loopt het in dat geval vaak mis. Met pijnlijke steken tot gevolg.

  Tags:

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *