Spring naar de inhoud
Home » Terrasoverkapping in hout kan ook modern zijn

Terrasoverkapping in hout kan ook modern zijn

  terrasoverkapping hout modern

  Wanneer we aan een moderne terrasoverkapping denken, kijken we meestal meteen de richting van aluminium. Doorgaans heeft een moderne woning ook aluminium buitenschrijnwerk. Een overkapping in hetzelfde materiaal sluit daar dan perfect bij aan. Maar soms wil je iets anders. Kan een terrasoverkapping in hout modern zijn? Absoluut!

  Minimalistisch en licht

  De enige voorwaarde om een houten terrasoverkapping te laten aansluiten bij een moderne woning is dat het ontwerp minimalistisch en slank is. Geen dikke eiken en zware palen, dus. Want dan kom je al snel in een meer landelijke stijl terecht.

  Hoe slanker en strakker hoe beter dus.

  Lamellendak in hout

  Wat ook bijdraagt aan het moderne karakter van een terrasoverkapping is een lamellendak. Je gaat dus niet voor een volledig gesloten dak, maar voor opendraaibare lamellen.

  Dit mooie lijnenspel oogt niet alleen mooi, strak en minimalistisch, het zorgt er ook voor dat je je dak kan openzetten om meer licht binnen te laten (en ook meer lucht wanneer je de terrasoverkapping aan de zijkanten zou dichtmaken met bijvoorbeeld een openschuifbare glaswand.

  Voordelen van terrasoverkapping in hout

  Authentieke feel

  Het is niet te ontkennen dat hout een heel natuurlijke en authentieke feel heeft. Het sluit aan bij diverse stijlen. Hout is dé way to go wanneer je voor een landelijke stijl gaat, maar ook bij een strakke moderne woning kan de warmte van het hout een mooie aanvulling zijn en het nodige evenwicht bieden.

  De warmte van hout is onovertroffen en past helemaal bij het buitengevoel dat je wil creëren met je terrasoverkapping in hout, of dat nu bij een moderne of eerder klassieke woning is.

  Veel mogelijkheden

  Een terrasoverkapping in hout die bovendien modern is?

  Hout biedt heel wat mogelijkheden. Het is makkelijk te bewerken en op het vlak van design kan je dus verschillende kanten uit. Maar, ook de kleur bepaal je volledig zelf.

  Budgetvriendelijk

  Terrasoverkappingen zijn een flinke investering. Sowieso. Maar, doordat hout een relatief goedkoop materiaal is, ligt een terrasoverkapping ook binnen de mogelijkheden van mensen die een eerder beperkt budget hebben.

  Je hoeft dus geen enorme spaarrekening te hebben om te kunnen genieten van schaduw op je terras door een mooie terrasoverkapping.

  Nadelen terrasoverkapping in hout

  Beperktere levensduur

  Een houten terrasoverkapping mag dan wel wat minder zwaar doorwegen in de portemonnee, de levensduur is ook wel wat lager dan bijvoorbeeld een terrasoverkapping in aluminium. Een houten terrasoverkapping is goed voor minstens 15 à 20 jaar plezier. Bij een aluminium overkapping is de levensduur makkelijk het dubbele.

  Vergt het nodige onderhoud

  De levensduur van een houten terrasoverkapping hangt natuurlijk ook voor een groot stuk af van hoe je ze onderhoud. En dat is meteen ook een nadeel: een houten terrasoverkapping heeft onderhoud nodig. Ze is gedurende het hele jaar blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Je zal ze dus om de 2 jaar moeten schilderen of behandelen met olie om ze te beschermen.

  Hoeveel kost een houten terrasoverkapping?

  We haalden al aan dat een houten terrasoverkapping doorgaans minder prijzig is dan de aluminium variant. De exacte prijs hangt natuurlijk af van diverse paramaters:

  • de oppervlakte van de terrasoverkapping
  • de gebruikte houtsoort
  • eventuele opties en extra’s

  Om een duidelijk beeld te krijgen van wat jouw terrasoverkapping in hout precies kost, vraag je best informatie bij meerdere aanbieders van terrasoverkappingen.

  Om het vergelijken van de offertes makkelijker te maken, kan je via deze link in één beweging meerdere offertes tegelijk opvragen van aanbieders van terrasoverkappingen in jouw buurt. Helemaal gratis en vrijblijvend!

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *