Spring naar de inhoud
Home » Een projector voor buiten? Hierop moet je letten

Een projector voor buiten? Hierop moet je letten

  projector voor buiten

  Of je nu van comedy of romantische films houdt, van flitsende actiefilms of spannende thrillers, een filmavondje in de tuin is altijd een goed idee! Zet je met je gezin of enkele vrienden gezellig in de tuin en genieten maar! Maar, waarop moet je eigenlijk letten wanneer je een projector voor buiten kiest?

  Resolutie

  Je wil je films in goede kwaliteit kunnen zien, met mooie scherpe en vloeiende beelden. De resolutie is dus absoluut een aandachtspunt. Hier is trouwens geen verschil met een projector die je enkel binnenshuis gebruikt. De minimale resolutie is 1080p, maar eigenlijk kan je best investeren in 4K UHD. Dat zorgt voor een optimale beleving.

  Lichtopbrengst

  Een goede beeldkwaliteit is één ding, maar wat eigenlijk nog belangrijker is bij een projector voor buiten, is de lichtsterkte. Zeker wanneer je de beamer ook overdag wil gebruiken. Hij zal moeten concurreren met zonlicht en dat is geen eerlijke strijd… Als de duisternis is ingevallen, is een projector van 3.000 lumen zeker voldoende. Bij valavond, en zeker overdag, moet je toch eerder kijken naar een beamer van 5.000 à 6.000 lumen. Bij gebruik overdag zorg je sowieso voor schaduw. Je projector mag nog zo sterk zijn, als je scherm in de volle zon staat, zal je niet veel zien.

  Contrast

  Een goed zichtbaar beeld hangt overigens niet alleen samen met een hoge lichtopbrengst. Ook het contrast speelt een zeer belangrijke rol. Hoe hoger de contrastratio, hoe meer kleurwaardes er weergegeven kunnen worden. Oftewel, hoe beter en levendiger het beeld wordt. Bij een projector die enkel wordt gebruikt voor zakelijke presentaties, is dit minder van belang. Maar, als je ten volle wil genieten van mooie beelden tijdens je filmavondje kies je toch best voor een contrastratio van minstens 10.000:1.

  Aspectratio

  De aspectratio is de verhouding tussen de breedte en de hoogte van het beeld. Als je films wil kijken, kies dan een aspectratio van 16:9. Dat is de standaard waarin films en televisieprogramma’s worden geproduceerd.

  Beamer voor buiten kopen?

  Bekijk hier een selectie van enkele beamers die geschikt zijn voor buiten.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *