Spring naar de inhoud
Home » Peterselie plant verzorging, tips en oogsten

Peterselie plant verzorging, tips en oogsten

  peterselie plant verzorging

  Het houden van een kruidentuintje is erg leuk. En lekker natuurlijk! Peterselie mag daar uiteraard niet in ontbreken. In dit artikel leer je meer over peterselie, de plant en welke verzorging deze nodig heeft om de lekkerste en gezondste peterselie te verkrijgen in je tuin of op je terras.

  Peterselie planten of zaaien

  Je kan peterselie zaaien of je kan in de winkel het tuincentrum een plantje kopen.

  Koop je een volgroeide plant, zet hem dan in een pot die iets groter is dan de pot waarin de plant zat toen je hem kocht.

  Als je ervoor kiest om te zaaien, dan kan dat tussen half februari en half mei. Hoe vroeger je zaait, hoe meer je van de plant kan oogsten.

  Peterselie plant in de zon of niet?

  Peterselie houdt eerder van de koelte dan van de volle zon. De plant zal misschien niet echt kapot gaan als hij in de zon staat, maar de blaadjes zullen we snel vergelen en droger worden. En dat is nu net wat we niet willen als we de peterselie gaan gebruiken in de keuken.

  Je kan dus perfect een peterselieplant in je tuin planten of op het terras plaatsen, maar zorg er dan voor dat hij wat schaduw krijgt.

  Peterselie plant verzorging

  Een koele, rijke grond, voldoende water en niet te veel zon. Meer heeft jouw peterselieplant niet nodig om goed te groeien.

  Het belangrijkste, en eigenlijk het enige, dat je moet doen, is ervoor zorgen dat de grond continu vochtig blijft. Regelmatig een beetje water geven dus.

  Peterselie oogsten

  Als je peterselie plantje volgroeid is, kan je beginnen met oogsten. Dat doe je best door het steeltje zo laag mogelijk af te knippen. Knip nooit de gehele plant weg. Zorg dat er nog voldoende steeltjes overblijven. Op die manier groeit op de plek waar je geknipt hebt de plant opnieuw aan. Na zo’n vier weken is hij weer helemaal vol.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *