Spring naar de inhoud
Home » Vliegenval maken? Zo doe je het!

Vliegenval maken? Zo doe je het!

  vliegenval maken

  Vliegen zijn, naast muggen en wespen, een onvermijdelijk ongemak in de zomer, vooral wanneer ze in grote aantallen binnenkomen en zich verspreiden over uw huis. Een van de beste manieren om van deze hinderlijke insecten af te komen is door het maken van een vliegenval. Een vliegenval is een eenvoudige en effectieve manier om vliegen te vangen en te verwijderen zonder het gebruik van chemicaliën.

  Het bestrijden van vliegen is een veelvoorkomend probleem, vooral in de zomermaanden wanneer ze het meest actief zijn. Het is belangrijk om vliegen te bestrijden omdat ze ziekten en bacteriën kunnen verspreiden die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Er zijn verschillende manieren om vliegen te bestrijden, waaronder het gebruik van chemische sprays, insecticiden en vliegenvallen. Het gebruik van deze methoden kan effectief zijn, maar kan ook schadelijk zijn voor het milieu en potentieel gevaarlijk zijn voor mens en dier.

  Vliegenval maken

  Een van de manieren waarop je een vliegenprobleem kan aanpakken, is het maken van een vliegenval.

  Benodigdheden:

  • Een lege plastic fles van 2 liter of een grotere emmer
  • Schaar
  • Mes of scherp voorwerp om mee te snijden
  • Tape
  • Suiker of honing
  • Water
  • Een touw of draad om de val op te hangen
  • Optioneel: bier, azijn of fruit

  Stappenplan:

  Stap 1: Snijd de bovenkant van de plastic fles of emmer af. De snede moet net onder de hals van de fles zijn. Bewaar de bovenkant van de fles of emmer.

  Stap 2: Maak een oplossing van suiker of honing en water. Meng 1 kopje suiker of honing met 1 kopje water. Roer tot de suiker is opgelost.

  Stap 3: Giet de oplossing in de onderkant van de fles of emmer.

  Stap 4: Draai de bovenkant van de fles of emmer om en steek deze omgekeerd in de onderkant. Zorg ervoor dat de snede van de fles of emmer goed aansluit op de onderkant.

  Stap 5: Wikkel tape rond de snede om de bovenkant stevig vast te maken aan de onderkant. Dit voorkomt dat vliegen ontsnappen.

  Stap 6: Maak een klein gaatje aan de bovenkant van de fles of emmer. Dit dient als een ingang voor de vliegen.

  Stap 7: Optioneel: voeg bier, azijn of fruit toe aan de oplossing om de vliegen verder aan te trekken.

  Stap 8: Hang de val op met een touw of draad op een plaats waar veel vliegen zijn. Bijvoorbeeld in de buurt van een vuilnisbak of op de veranda.

  Stap 9: Leeg de val regelmatig en maak hem schoon.

  Vliegen vangen met kleefval

  Een andere optie is om een kleefval te maken. Dit is een val waarbij vliegen aan een kleverige oppervlakte blijven plakken.

  Om een kleefval te maken, hebt u nodig:

  • Karton
  • Plakband
  • Honing of stroop
  • Schaar

  Stappenplan:

  Stap 1: Snijd het karton in een rechthoekige vorm.

  Stap 2: Bedek het karton met een dunne laag honing of stroop.

  Stap 3: Plak het karton aan het plafond of de muur met plakband.

  Stap 4: Vliegen zullen aan het kleverige oppervlak blijven plakken en u kunt de val regelmatig vervangen.

  Controleren

  In beide gevallen is het belangrijk om de val regelmatig te controleren en te legen, anders kunnen de vliegen zich opstapelen en kan het de effectiviteit van de val verminderen. Zorg er ook voor dat de val buiten het bereik van kinderen en huisdieren wordt geplaatst.

  Milieuvriendelijk

  Het maken van een vliegenval is niet alleen effectief, maar ook een milieuvriendelijke manier om van vliegen af te komen zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Door gebruik te maken van ingrediënten die u al in huis heeft, kunt u een goedkope en duurzame oplossing creëren voor een veelvoorkomend probleem.

  Vliegenvallen kopen

  Je kan ook een vliegenval kopen. Deze vallen gebruiken vaak dezelfde ingrediënten als hierboven beschreven, maar hebben mogelijk extra functies zoals een speciale vormgeving of een lokstof. Het maken van uw eigen val kan echter een leuk project zijn en kan u geld besparen.