Spring naar de inhoud
Home » Tuinkamer: prijs en mogelijkheden

Tuinkamer: prijs en mogelijkheden

  tuinkamer prijs

  verschil veranda en tuinkamer en terrasoverkapping

  Een veranda, een tuinkamer, een terrasoverkapping. Het zijn termen die we allemaal kennen. Maar, wat is nu precies het verschil tussen een veranda en een tuinkamer? En een terrasoverkapping? Wat is dat dan weer precies? Het zijn inderdaad termen die door elkaar worden gebruikt, en de verschillen zijn inderdaad soms subtiel. We zullen proberen enige duidelijkheid te scheppen.

  Veranda

  Een veranda is een ruimte aan de woning waarbij de wanden van glas zijn. Het is dus een verlengstuk van de woning waar je rechtstreeks vanuit huis toegang toe hebt. Vaak zijn de profielen geïsoleerd, wordt hoogrendementsglas gebruikt en wordt er vloerisolatie geplaatst (maar niet altijd). In dat geval heb je dus een extra kamer aan je woning.

  Tuinkamer

  Een tuinkamer is ongeveer hetzelfde als een veranda, maar vaak vrijstaand in de tuin. Het voordeel is dat je niet gebonden bent aan de bestaande situatie van de woning, maar dat je ze dus gelijk waar in de tuin kan plaatsen. Een nadeel is dan weer dat je wanneer je naar je tuinkamer wil, ook echt naar buiten moet. Zolang het mooi weer is, is dat geen probleem. Bij regenweer is dat minder leuk.

  Terrasoverkapping

  Een terrasoverkapping, het woord zegt het zelf, is een constructie die boven een terras wordt geplaatst. Een dak dat je beschermt tegen felle zon, maar ook tegen regen. Een terrasoverkapping kan tegen de woning worden geplaatst, maar evengoed boven een terras dat los in de tuin ligt. Bij een terrasoverkapping kan je er nog voor kiezen om ze te voorzien van een of meerdere zijwanden. Dat kan met glazen schuifpanelen of met neerlaatbare screens. Op die manier zit je ook beschut tegen de wind.

  Soorten tuinkamers

  Net zoals woningen hebt je tuinkamers ook in diverse stijlen. Je wil voor je tuinkamer wellicht een ontwerp dat aansluit bij de stijl van je woning. Verder zijn tuinkamers ook verkrijgbaar in verschillende materialen (die veelal aansluiten bij de gekozen stijl).

  tuinkamer Stijl

  Tuinkamer modern

  Heerlijk vertoeven in een tuinkamer die op het vlak van stijl helemaal aansluit bij je moderne en strakke woning. Heerlijk hoe de natuur en strakke architectuur samen komen en elkaar versterken. Bij modern denk je bijna automatisch aan aluminium als materiaal. Het is inderdaad zo dat de meeste veranda’s en andere buitenruimtes bij een moderne woning voornamelijk in aluminium uitgevoerd. Maar, ook in hout kan je een zeer strakke structuur maken die perfect aansluit bij een moderne woning.

  Tuinkamer klassiek

  Een tuinkamer met een eerder klassiek uiterlijk? Ook daar is het stijlvol genieten van de authentieke uitstraling. Je krijgt er helemaal het orangerie-gevoel.

  Tuinkamer materialen

  tuinkamer aluminium

  Aluminium is een licht en duurzaam materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is. Het is bestand tegen corrosie en roest en is daardoor geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden. Aluminium tuinkamers zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze goed passen bij uw woning.

  tuinkamer hout

  Hout is een van de meest traditionele materialen voor tuinkamers. Het heeft een natuurlijke uitstraling die goed past bij een buitenruimte en kan gemakkelijk worden aangepast om aan uw wensen te voldoen. Hout kan echter wel enig onderhoud vereisen om het in goede staat te houden. Het moet regelmatig worden gebeitst of geverfd om het te beschermen tegen vocht en insecten.

  PVC of kunststof

  PVC is een kunststof materiaal dat vaak wordt gebruikt voor tuinkamers. Het is zeer licht van gewicht en is bestand tegen verkleuring en corrosie. Het is ook zeer betaalbaar en vereist weinig onderhoud. PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, maar het kan er wel minder natuurlijk uitzien dan hout of aluminium.

  tuinkamer prijs

  De prijs van een tuinkamer kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal dat wordt gebruikt, de grootte en de complexiteit van het ontwerp. Over het algemeen is hout het goedkoopste materiaal voor een tuinkamer, terwijl aluminium en glas duurder kunnen zijn. PVC en composiet zitten vaak in het middensegment. De grootte van de tuinkamer speelt ook een belangrijke rol in de prijs, hoe groter de tuinkamer, hoe duurder deze zal zijn. De complexiteit van het ontwerp kan ook een grote invloed hebben op de prijs, hoe ingewikkelder het ontwerp, hoe meer arbeid en materialen er nodig zijn, wat de kosten kan verhogen. Naast de bouwkosten moet er ook rekening worden gehouden met de kosten van de fundering, het eventuele plaatsen van elektriciteit en verwarming, evenals het aanvragen van eventuele vergunningen. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze te vergelijken om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen voor uw tuinkamer.

  Tags:

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *