Spring naar de inhoud
Home » Een tuin aanleggen zonder gras

Een tuin aanleggen zonder gras

  tuin aanleggen zonder gras

  Je houdt wel van buiten in de tuin zitten, maar hebt geen zin om elke week je gras te maaien? Dan kan een robotmaaier een oplossing bieden. Of misschien hou je wel helemaal niet van gras en wil je liefst iets origineler? Ontdek hier wat tips rond een tuin aanleggen zonder gras.

  Voordelen van tuin zonder gras

  Tuin zonder onderhoud

  De meeste mensen die een tuin aanleggen zonder gras hebben als belangrijkste motief dat ze een tuin zonder onderhoud willen. In dat geval moeten ze er natuurlijk voor zorgen dat het alternatief ook onderhoudsarm is.

  Een originele tuin

  Laat ons eerlijk zijn, los van het onderhoud (wat eigenlijk perfect op te lossen is met een robotmaaier), is het toch vooral dat we wat uitgekeken zijn op gazon. Iemand heeft blijkbaar ooit besloten dat er gras in een tuin moet liggen en wij doen daar allemaal zonder er veel over na te denken aan mee.

  Geen gras in de tuin, maar wat dan wel?

  Dus je wil liever geen gras in de tuin? Maar, wat dan wel? Er zijn te veel opties om ze hier allemaal op te sommen, maar we geven graag wat inspiratie. Van heel wild en natuurlijk tot ultra strak en modern.

  Bloemenweide

  Een bloemenweide is dé meest ecologische keuze die je kan maken voor je tuin. Het is niet alleen een streling voor het oog, maar ook een ware hemel op aarde voor bijen, vlinders en andere insecten.

  Kunstgras

  Heb je minder met de natuur en wil je gewoon een strakke tuin, maar toch wel wat groen? Dan is kunstgras een mogelijke optie.

  Bodembedekkers

  Bodembedekkers, aka laag groeiende struiken, zijn een prima en onderhoudsvriendelijke manier om je tuin te voorzien van het nodige groen. 

  Waterpartijen

  Water is ook altijd een geweldige sfeermaker in tuinen. Als je geen te grote tuin hebt, kan een waterpartij in combinatie met mooi houtwerk en wat planten leven geven aan je tuin. Volop genieten!

  Keien en planten

  We zien het de laatste tijd meer en meer in tuinen opduiken: keien. Zelf zijn we niet zo’n heel grote fan, maar smaken verschillen uiteraard. Als er voldoende planten zijn die het geheel opfleuren, kan het wat ons bertreft nog net. 😉

  Combineer

  Voor een tuin aanleggen zonder gras zijn bovenstaande tips op zich heel leuk. Nog toffer wordt het als je combineert. Maak verschillende sfeerhoekjes met elk hun eigen materiaal. En misschien kies je er uiteindelijk wel voor om in deze combinatie nog een klein stukje gras te behouden.

  1 reactie op “Een tuin aanleggen zonder gras”

  1. Pingback: Minder vaak gazon maaien goed voor biodiversiteit - gezondverstandig

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *