Spring naar de inhoud
Home » Tien Planten voor op zonnig terras

Tien Planten voor op zonnig terras

  planten voor op zonnig terras

  Hou jij van veel planten op je terras? Terecht! Planten op het terras, of het nu in bakken of in potten is, zorgen voor sfeer, authenticiteit en een fijn gevoel. Je moet er wel even op letten welke planten je er gaat zetten. De oriëntatie en de hoeveel zijn zon zijn bijvoorbeeld erg belangrijk. Heb jij veel zon op je terras? Dan zetten we tien planten voor op een zonnig terras in de kijker!

  Waarom rekening houden met de zon

  De ene plant houdt meer van de zon dan de andere. Bij planten op een terras of een balkon is dit al helemaal iets om rekening mee te houden. Het feit dat de planten in een bak of pot staan (en dus niet in de volle grond) zorgt ervoor dat de grond waarin ze staan sneller uitdroogt.

  Daarnaast kan een continue zon bij sommige planten te bladeren verdrogen en beschadigen. Daarom zijn planten met een “dikke huid” beter geschikt voor plaatsing in de volle zon. Voorbeelden zijn vetplanten en cactussen. Ze kunnen de impact van het zonlicht beter verdragen én ze hebben relatief weinig water nodig.

  Maar, er zijn nog planten die van de zon houden.

  Deze planten houden van de zon

  1. Lavendel: Lavendel is een populaire plant die bekend staat om zijn prachtige geur en zijn mooie paarse bloemen. Lavendel houdt van een zonnige locatie en heeft niet veel water nodig. Het is een uitstekende keuze voor het decoreren van een terras en het creëren van een rustige en ontspannen sfeer.
  2. Geraniums: Geraniums zijn een populaire keuze voor het decoreren van terrassen vanwege hun mooie bloemen en hun gemakkelijke verzorging. Geraniums hebben regelmatig water nodig en houden van een zonnige locatie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gebruikt om een ​​prachtig kleurenpalet te creëren.
  3. Zonnebloemen: Zonnebloemen zijn een geweldige plant voor een zonnig terras vanwege hun grote, kleurrijke bloemen. Ze zijn gemakkelijk te kweken en hebben regelmatig water nodig. Zonnebloemen kunnen ook worden gebruikt als een decoratief element in potten en bakken.
  4. Petunia’s: Petunia’s zijn een populaire keuze voor het decoreren van terrassen vanwege hun mooie bloemen en hun gemakkelijke verzorging. Petunia’s houden van een zonnige locatie en hebben regelmatig water nodig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gebruikt om een ​​prachtig kleurenpalet te creëren.
  5. Olijfboom: Een olijfboom is een geweldige keuze voor een zonnig terras vanwege zijn mooie bladeren en zijn gemakkelijke verzorging. Olijfbomen houden van zon en hebben niet veel water nodig. Een olijfboom kan ook worden gebruikt als een decoratief element op het terras.
  6. Bougainvillea: Bougainvillea’s zijn een tropische plant met mooie bloemen en een overvloedige groei. Ze houden van zon en hebben regelmatig water nodig. Bougainvillea’s kunnen worden gebruikt om een ​​muur te bedekken of om een ​​kleurrijk accent toe te voegen aan een terras.
  7. Mandevilla: Mandevilla’s zijn een prachtige klimplant met mooie bloemen en een overvloedige groei. Ze houden van zon en hebben regelmatig water nodig. Mandevilla’s kunnen worden gebruikt om een ​​muur te bedekken of om een ​​kleurrijk accent toe te voegen aan een terras.
  8. Rozemarijn: Rozemarijn is een kruid dat goed groeit op een zonnig terras. Het heeft niet veel water nodig.
  9. Citroenboom: Een citroenboom is een prachtige aanvulling op een zonnig terras vanwege zijn mooie groene bladeren en zijn heerlijke vruchten. Citroenbomen hebben veel zonlicht nodig en moeten regelmatig worden bewaterd. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​mediterrane sfeer te creëren en kunnen ook dienen als een functionele plant om citroenen te oogsten voor het maken van limonade of om te gebruiken in de keuken.
  10. Gerbera’s: Gerbera’s zijn mooie bloemen die beschikbaar zijn in verschillende kleuren, waaronder roze, oranje en geel. Ze houden van een zonnige locatie en hebben regelmatig water nodig. Gerbera’s kunnen worden gebruikt om een ​​prachtig kleurenpalet te creëren op een zonnig terras en zijn een geweldige keuze voor het toevoegen van wat extra kleur aan de ruimte.

  Met deze tien planten kun je een prachtige en gevarieerde tuin creëren op je zonnige terras. Of je nu op zoek bent naar mooie bloemen, groenblijvende planten of fruitbomen, er is altijd wel iets dat past bij jouw smaak en stijl. Vergeet niet om regelmatig water te geven en te genieten van de mooie natuur om je heen!

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *