Spring naar de inhoud
Home » Palmboom kopen voor buiten die winterhard is

Palmboom kopen voor buiten die winterhard is

  Palmbomen zijn prachtige bomen die vaak worden geassocieerd met exotische en zonnige omgevingen. Veel mensen denken dat palmbomen niet geschikt zijn voor het Belgische of Nederlandse klimaat, maar er zijn soorten die winterhard zijn en goed kunnen overleven in ons land. Hieronder bespreken we de belangrijkste aspecten waar je op moet letten als je een palmboom wilt kopen voor buiten die winterhard is, waaronder soorten, locatie en verzorging.

  Soorten winterharde palmbomen

  Je kan verschillende soorten palmbomen kopen voor buiten die winterhard zijn en goed geschikt zijn voor ons klimaat. De meest populaire zijn de Europese palmboom (Chamaerops Humilis), de dwergpalm (Trachycarpus Fortunei) en de palmboom van Washington (Washingtonia Robusta). Al deze soorten kunnen temperaturen verdragen tot -15 graden Celsius en zijn daarom goed bestand tegen de Nederlandse winter.

  Palmboom voor buiten kopen winterhard: Vier op een rij

  Europese palmboom (Chamaerops Humilis)

  De Europese palmboom, ook wel bekend als de Phoenix dactylifera of de Dadelpalm, is een soort palmboom die afkomstig is uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het is een winterharde boom die zich goed aanpast aan verschillende klimaten,

  Deze boom groeit tot ongeveer twee tot vijf meter hoog en heeft een dicht bebladerde stam met groene, lange en rechtopstaande bladeren. Hij bloeit met gele of groene bloemen en produceert vervolgens vruchten, ook wel dadels genoemd.

  De Europese palmboom is niet alleen een mooie en sfeervolle aanvulling op een tuin, maar is ook nuttig voor mensen. De dadels zijn eetbaar en worden gebruikt in allerlei recepten, van desserts tot main courses.

  Verzorging van de Europese palmboom is vrij eenvoudig en vereist weinig onderhoud. Het is een robuuste en hardnekkige plant die goed overweg kan met verschillende weersomstandigheden en kan groeien in volle zon of gedeeltelijke schaduw.

  In België en Nederland is de Europese palmboom een populaire tuinplant en is hij gemakkelijk verkrijgbaar in tuincentra, online tuinwinkels of plantenkwekerijen. Het is aanbevolen om bomen te kopen bij gerenommeerde en betrouwbare leveranciers om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsboom krijgt die aangepast is aan de weersomstandigheden in jouw gebied.

  Europese palmboom kopen? Check hier de prijs.

  Dwergpalm (Trachycarpus Fortunei)

  De dwergpalm, ook wel bekend als de Chamaerops humilis, is een soort palmboom die afkomstig is uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het is een van de meest winterharde palmbomen en is speciaal geschikt voor groei in koudere klimaten, waaronder Europa.

  De dwergpalm groeit tot ongeveer 1,5 tot 3 meter hoog en heeft een dichtbebladerde stam met groene, korte en breed uitstaande bladeren. Hij bloeit met gele bloemen en produceert vervolgens vruchten, die meestal niet eetbaar zijn.

  De dwergpalm is een goede keuze voor kleinere tuinen of terrassen, omdat hij niet te groot wordt en weinig onderhoud nodig heeft. Het is een robuuste en hardnekkige plant die goed overweg kan met verschillende weersomstandigheden en kan groeien in volle zon of gedeeltelijke schaduw.

  Dwergpalm kopen? Check hier de prijs.

  Palmboom van Washington (Washingtonia Robusta)

  Washingtonia robusta, ook bekend als de Mexicaanse palmboom, is een soort palmboom die oorspronkelijk afkomstig is uit Mexico en de zuidwestelijke Verenigde Staten. Het is een van de grootste palmbomen en is ook winterhard, waardoor het geschikt is voor groei in koudere klimaten, waaronder Europa.

  Washingtonia robusta groeit tot ongeveer 25-30 meter hoog en heeft een slanke, hoge stam met dunne bladeren die zich uitstrekken tot 5 meter of langer. Hij bloeit met gele of groene bloemen en produceert vervolgens vruchten, die meestal niet eetbaar zijn.

  Washingtonia robusta is een populaire keuze voor grotere tuinen, parken of bedrijfsterreinen, omdat het een indrukwekkende verschijning is met zijn hoogte en dunne bladeren. Het is een robuuste en hardnekkige plant die goed overweg kan met verschillende weersomstandigheden en kan groeien in volle zon.

  Washingtonia Robusta kopen? Check hier de prijzen.

  Rhapis Palm (Rhapis excelsa)

  De raphis palm, ook bekend als de Rhapis excelsa, is een soort palmboom die afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het is een van de meest populaire soorten binnenpalmbomen en is beroemd om zijn lange, dunne bladeren die dicht op elkaar staan en een pluizige uitstraling hebben.

  De raphis palm groeit langzaam en blijft meestal klein, met een maximale hoogte van ongeveer 2-3 meter. Het heeft een dikke, compacte stam en bladeren in verschillende groentinten. Hij bloeit met kleine gele bloemen en produceert vervolgens vruchten, die meestal niet eetbaar zijn.

  De raphis palm is een goede keuze voor binnentuinen, omdat het weinig onderhoud nodig heeft en goed overweg kan met een gebrek aan zonlicht. Het is een populaire plant voor kantoren en huizen, omdat het zuurstof produceert en een kalmerende sfeer creëert.

  Rhapis palm kopen? Kijk hier voor de prijs.

  Waar plaats je een winterharde palmboom voor buiten?

  Als je een palmboom wilt kopen, is het belangrijk om te overwegen waar je de boom wilt plaatsen. Palmbomen hebben een voorkeur voor een zonnige locatie, dus kies een plek die zonlicht krijgt. Ook is het belangrijk om een plek te kiezen waar de boom voldoende ruimte heeft om te groeien. Houd er rekening mee dat deze bomen groot kunnen worden en soms meer dan 20 meter hoog kunnen worden.

  Palmboom voor buiten verzorgen

  Verzorging Als je een palmboom hebt gekocht, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Palmbomen hebben voldoende water nodig om te overleven, vooral tijdens de zomer. Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is en zo nodig water te geven. In de winter is het aanbevolen om de palmboom extra te beschermen tegen de kou door de stam en wortels te bedekken met mulch of bladeren.

  Hieronder geven we checklists om jouw palmboom de beste verzorging te geven, zowel in de zomer als in de winter.

  Palmboom voor buiten verzorgen in de zomer

  1. Water geven: Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt, vooral bij droog weer.
  2. Bemesten: Voeg elke 3-4 weken een allround meststof toe aan de grond om de boom te helpen groeien en bloeien.
  3. Snoeien: Knip dode of beschadigde bladeren en scheuten af om de uitstraling van de boom te behouden.
  4. Bespuiting tegen ziekten: Spuit de boom regelmatig in met een fungicide om ziekten te voorkomen.

  Palmboom voor buiten verzorgen in de winter

  1. Bescherming tegen kou: Bescherm de boom tegen koude winden door hem af te dekken met stro of een speciaal winterdekzeil.
  2. Water geven: Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt, vooral bij extreem koud weer.
  3. Beveiliging tegen vogels: Vogels kunnen het blad beschadigen of opeten, dus bedek de boom indien nodig.
  4. Inspectie op schade: Controleer regelmatig of er schade is aangericht door de kou en neem indien nodig actie om deze te herstellen.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *