Spring naar de inhoud
Home » Lezen is leuk. Buiten lezen is nog leuker!

Lezen is leuk. Buiten lezen is nog leuker!

  Lezen associeer je misschien niet altijd met het buitenleven, maar voor ons hoort dat er helemaal bij. Op een mooie dag of avond met je neus een boek induiken. Heerlijk!

  Samen lezen is natuurlijk nog leuker!
  En al helemaal als de kippen een kijkje komen nemen.

  Enkele favorieten die ik dit jaar met plezier (en deels in de tuin) heb gelezen:

  1001 albums die je gehoord moet hebben

  Als nieuwsgierige muziekliefhebber en platenverzamelaar ben ik altijd op zoek naar verborgen pareltjes om mijn horizon te verbreden. 1001 albums die je gehoord moet hebben is daarvoor een lijvige maar zeer bruikbare leidraad.

  AQ Adaptieve Intelligentie

  Ik ben geen supergrote fan van zelfhulpboeken, maar als ik er toch eentje zou moeten aanbevelen dat is het AQ: Adaptieve Intelligentie van Rudi Francken en Tim Vermeire. Deze laatste is overigens een vriend uit mijn jeugd.

  Het boek geeft op een begrijpelijke manier enkele handvaten voor meer levenskwaliteit in deze drukke, soms verwarrende tijden.

  Ik kan vliegen

  En om even bij vrienden uit mijn jeugd te blijven: Joris Peeters is iemand die ik ook al ruim dertig jaar ken. Met Ik kan vliegen beschrijft hij op een beklijvende manier wat het met iemand doet om gepest te worden. Dit is een boek dat je niet onberoerd laat. Slachtoffers van pesten halen er moed uit, terwijl het “daders” en “onverschilligen” aan het denken zet.

  Ook aan te raden: het debuut Snoepkast en zijn tweede roman Pasmunt.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *